Bambino Mio FAQs Bambino Mio FAQs

GEBRUIK JE VOOR HET EERST WASBARE LUIERS?

WAT ZIJN DE VOORDELEN VOOR HET GEBRUIKEN VAN WASBARE LUIERS?
Steeds meer en meer ouders zijn de keuzes voor wasbare luiers aan het maken. Wasbare luiers hebben vele voordelen:
Beter voor jou
Je kunt €€€ besparen door het gebruik van wasbare luiers. Daarnaast kunnen de luiers gebruikt worden voor een volgend kind. Zelfs bij het gebruik van één wasbare luier per dag in plaats van een wegwerpluier kan al een groot verschil maken in financieel opzicht.
Beter voor de baby

Wasbare luiers zijn gemaakt van super absorberende stoffen in plaats van de chemische gels die gevonden kunnen worden in de wegwerpluiers. Dit kan luieruitslag voorkomen. Onderzoeken laten zien dat je kind 5 keer meer kans heeft op luieruitslag als ze wegwerpluiers gebruiken in plaats van wasbare luiers. Dit is door de chemische gels die in wegwerpluiers zitten en dat zorgt voor een gevoel van droogheid wanneer ze nat zijn. Dit zorgt er voor dat je luier langer aan blijft tussen de verschoningen door. Luieruitslag kan komen door een nummer van oorzaken zoals ziekte, diarree, tandjes krijgen, voedsel allergieën, reacties op babyproducten zoals doekjes en crèmes, en zoveel meer.

Peuters die wasbare luiers dragen zijn waarschijnlijk 6 maanden eerder zindelijk dan hun wegwerpluier dragende vriendjes, wat kan helpen met hun ontwikkeling en zelfstandigheid.

Beter voor het milieu
Wasbare luiers zijn tot 40% beter voor het milieu dan wegwerpluiers. 8 miljoen wegwerpluiers worden elke dag weggegooid. Het kan 500 jaar duren voordat een wegwerpluier is afgebroken. Beter voor het milieu
Zijn wasbare luiers makkelijk te gebruiken?
Onze wasbare luiers zijn het makkelijkst in gebruik. Ze zijn ontworpen om snel, compact en stijlvol te zijn met stoffen die efficiënt wassen en snel droog zijn. Als een luier is gebruikt kan het bewaard worden in een luieremmer tot je klaar bent om ze te wassen in de wasmachine. Daarna pak je gewoon weer een nieuwe Bambino Mio luier als je aan het verschonen bent.
Zijn wasbare luiers dik van stof?
Moderne wasbare luiers zijn minder dik dan de oude wasbare luiers. Ze zijn iets dikker dan wegwerpluiers. Onze wasbare luiers vertrouwen op onze super absorberende stof om vocht op te nemen in plaats van de chemicaliën die in wegwerpluiers gevonden kunnen worden. Wanneer een wegwerpluier nat is zal die groter worden door het vocht op te nemen.
Hoeveel wasbare luiers heb ik nodig?
Het aantal wasbare luiers die je nodig hebt hangt af van een aantal factoren. Wil je ze fulltime of parttime gebruiken. Sommige ouders kiezen ervoor om wasbare luiers thuis te gebruiken maar als ze ergens heen gaan dan gebruiken ze wegwerpluiers. Het volgende waar je rekening mee moet houden is hoe vaak je de luiers gaat wassen omdat je er zeker van wilt zijn dat je genoeg luiers hebt voor als de andere gewassen worden. Normaal gesproken worden gebruikte luiers elke 2-3 dagen gewassen.
Kan ik een luier testen voor ze te kopen?

Wij bieden oefenpakketen aan van onze miosoft tweedelige wasbare luier en individuele miosolo alles-in-één wasbare luiers voor jou om te kopen en uit te proberen. Dit is een kost besparende manier om wasbare luiers uit te proberen voordat je er meer koopt of een groter pak gaat kopen.

*Bron:Br J Gen Pract, 1997 Aug: 47 (421): 493-7 Getting to the Bottom of Nappy Rash, University of Bristol.

**Volgens anekdotisch bewijs zijn baby's die wasbare luiers gebruiken tot 6 maanden eerder zindelijk dan baby's die wegwerpluiers gebruiken

†Environment Agency Lifecycle Assessment for Disposable and Reusable Nappies in UK, 2008.

GEBRUIK

Ik heb net wasbare luiers gekocht, wat moet ik nu doen?
Voordat je begint met het gebruiken van de wasbare luiers moet je zeker weten dat ze minstens één keer zijn voorgewassen. Ze zullen namelijk meer opnemen na de eerste paar keer wassen. Wij raden het aan om jouw luiers voor te wassen tot 60°C( we raden 40°C aan) met een enzymvrij wasmiddel. Gebruik geen wasverzachter bij de was want dit kan het absorptievermogen van de luiers beïnvloeden.
Hoe vaak moet ik de wasbare luiers verschonen?
Precies dezelfde hoeveelheid als bij wegwerpluiers. Luiers moeten elke 2-4 uur gecontroleerd en verschoond worden maar het hangt vooral van jouw baby af.
Kan ik wasbare luiers 's nachts gebruiken?
Zeker weten! Wasbare luiers zijn net zo betrouwbaar als wegwerpluiers en zijn goed te gebruiken wanneer jouw baby begint met doorslapen. Onze miosolo alles-in-één wasbare luier heeft goede reviews over het gebruik 's nachts. Sommige ouders claimen het volgende : '12 uur gebruikt 's nachts en GEEN LEKKEN!!' Als je de luiers 's nachts wilt gebruiken moet je ervoor zorgen dat de luier iets aangepast wordt om die 8-10 uur op te vangen. Een mioboost (inlegger) is de perfecte toevoeging bij elke wasbare luier om de maximale absorptie te behalen 's nachts.
Wat doe ik wanneer ik onderweg ben?
Pak de luiertas met alles wat je nodig hebt voor de trip inclusief genoeg luiers. Wanneer je de baby aan het verschonen bent stop dan simpelweg de gebruikte luiers in een waterbestendige wetbag. Wanneer je thuis komt kan je ze in de luieremmer stoppen of meteen in de wasmachine. Simpel!
Wat doen inlegdoekjes voor mij?
Inlegdoekjes helpen zware bevuiling te voorkomen bij de luiers. Wanneer de baby klaar is om te verschonen. Haal dan het inlegdoekje eruit en gooi het weg.**
Wat zijn geboorte tot zindelijkheidstraining wasbare luiers?
We hebben twee types van geboorte tot zindelijkheidstraining luiers, miosolo alles-in-één wasbare luier en de miosoft tweedelige wasbare luier. Ze zijn beide één maat en gemaakt om van de geboorte tot de zindelijkheidstraining leeftijd te passen. De term geboorte tot zindelijkheid is een indicatie van de maat die onze luiers hebben en niet hoe lang ze meegaan.
Hebben mijn producten een garantie?
Alle Bambinio Mio producten hebben een 12 maanden garantie. Bambino Mio zal elk product vervangen binnen die 12 maanden als het defect blijkt en op de juiste manier verzorgt is en geen problemen heeft veroorzaakt door algemeen gebruik. Voor alle details over onze productgarantie zie onze algemene voorwaarden onder 'PRODUCTEN'.
Hoe lang zullen de wasbare luiers meegaan?
Om het beste uit de luiers te halen raden wij aan om ze regelmatig te wassen op 40°C met een schep van miofresh luier/waspoeder en ze aan de lucht te drogen. Het regelmatig wassen met hogere tempraturen en ze vaak in de droger stoppen kan ervoor zorgen dat de wasbare luiers voortijdig achteruitgaan. Zie de WASSEN&DROGEN sectie op deze pagina voor meer informatie over het wassen en drogen van jouw Bambino Mio wasbare luiers.

*Zorg ervoor dat je het juiste product hebt gekocht want gewassen luiers die gekocht bij ons zijn kunnen niet vervangen of terug betaald worden.

**inlegdoekjes kunnen gecomposteerd worden wanneer ze nat zijn of ze kunnen weggegooid worden.

†Klopt voor de meeste maar door de verschillen in lengte en gewicht van baby's kan dit niet gegarandeerd worden.

WASSEN & DROGEN

Ik heb net luiers gekocht, wat moet ik doen?
Voordat je begint met het gebruiken van de wasbare luiers moet je zeker weten dat ze minstens één keer zijn voorgewassen. Ze zullen namelijk meer opnemen na de eerste paar keer wassen. Wij raden het aan om de luiers voor te wassen tot 60°C( we raden 40°C aan) met een enzymvrij wasmiddel/poeder. Gebruik geen wasverzachter bij de was want dit kan het absorptievermogen van de luiers beïnvloeden.
Hoe moet ik mijn luiers bewaren?
Gebruik een luieremmer om de gebruikte luiers te bewaren voordat ze in de was gaan. De luiers hoeven niet geweekt te worden, doe ze simpelweg in de luieremmer tot je klaar bent om te wassen. Wanneer wasdag om de hoek komt kijken haal dan het wasnet uit de luieremmer en stop het in de wasmachine. De luiers worden in het wasnet gewassen zodat het niet nodig is om de gebruikte wasbare luiers te moeten vastpakken.
Hoe moet ik mijn luiers wassen?

Het is belangrijk dat je de Bambino Mio producten wast zoals op de was instructies staat aangegeven. Je moet extra bevuiling verwijderen voor het wassen van de luiers. Wij raden je aan om de luiers te wassen tot 60°C ( wij raden aan 40°C) met de aangeraden hoeveelheid enzymvrij wasmiddel/poeder. Gebruik geen wasverzachter wanneer je aan het wassen bent omdat dit het absorptievermogen kan beïnvloeden. Houdt er rekening mee dat felle kleuren kunnen vervagen met der tijd.

Wij raden aan om een schep (15ml) van miofresch luier/waspoeder toe te voegen aan het was luikje. Dit helpt de luiers te verfrissen en te ontgeuren tijdens het wassen.

  • 
Hoe moet ik mijn luiers wassen
  • 
Hoe moet ik mijn luiers wassen

Om het beste uit de luiers te halen raden wij aan om ze regelmatig op 40°C te wassen met een schep van miofresh luier/waspoeder en ze aan de lucht te laten drogen. Het regelmatig wassen met hogere tempraturen en ze vaak in de droger stoppen kan ervoor zorgen dat de luiers eerder achteruitgaan.

Wat is miofresh?
Miofresh is ons milieuvriendelijk biologisch afbreekbare luier waspoeder. Het bevat antibacteriële stoffen om jouw luiers perfect schoon te maken en te verfrissen bij lage tempraturen. Het is essentieel voor je was routine. Miofresh bevat geen enzymen, synthetische parfums, chloor of bleek of optische witmakers die wel gevonden kunnen worden in de gebruikelijke luier waspoeders. Wij raden het aan om een schep (15ml) van miofresh toe te voegen aan het was luikje bij elke was. Klik om meer te weten te komen over miofresh.
Hoe moet ik mijn wasbare luiers drogen?

Wij raden aan om de luiers aan de lucht te laten drogen weg van directe hitte. De luiers kunnen in de droger op een koude/lage stand. Maar het vaak in de droger stoppen en contact met directe hitte zal ervoor zorgen dat de luiers eerder achteruitgaan en kan de prestaties van jouw luiers aantasten. Strijk de luiers niet.

  • 
Hoe moet ik mijn luiers drogen
Wat moet ik weten over wasmiddel?

Er zijn twee soorten wasmiddel; enzym wasmiddel en enzymvrij wasmiddel.

Enzymvrij wasmiddel heeft minder kans om de huid te irriteren, de enzymen, optische witmakers en synthetische parfums die gevonden kunnen worden in enzym wasmiddel zorgen ervoor dat de chemische reactie sneller gaat en helpen met het verwijderen van vlekken, zorgen ervoor dat wit nog witter ziet en de stof nog frisser ruikt. Enzymen, optische witmakers en synthetische parfums kunnen in de stof blijven zitten na het wassen, wat een irritatie in de huid kan veroorzaken of een allergische reactie. Als jouw baby heel gevoelig is moet je ervoor zorgen dat de luiers meerdere keren worden afgespoeld om er zeker van te zijn dat de optische witmakers en synthetische parfums verwijderd zijn. Om dit te voorkomen kan je een enzymvrij wasmiddel gebruiken die vrij is van zulke middelen.

Niet alle enzymvrij wasmiddelen zijn hetzelfde. Ze zijn allemaal ontworpen om kleren te wassen maar geen twee merken zijn hetzelfde. Sommige merken hebben verschillende methodes voor het produceren van een wasmiddel bijvoorbeeld in grote hoeveelheden met lagere kosten. Dit hoeft niet te betekenen dat de beste was door een groot merk wasmiddel gedaan wordt. Maar om wasbare luiers te wassen kunnen specialistische producten er voor zorgen dat wasbare luiers meer absorberen en minder irritatie veroorzaken bij de baby, naast het verwijderen van vlekken. Onze miocare waspoeder is een milieuvriendelijke waspoeder dat ideaal is voor de baby zijn/haar gevoelige huid en helpt met het wassen op lagere tempraturen.

Hoe kan ik vlekken & geuren verwijderen?

Door de aard van onze producten kunnen we niet garanderen dat vlekken volkomen worden voorkomen. Maar het regelmatig gebruiken van miofresh luier/waspoeder kan helpen met het voorkomen van vlekken. Wij raden aan om (15ml) van miofresh in het was luikje te doen bij elke was.

Als er vlekken ontstaan kan je de luiers weken in een handwas met miofresh voor minstens 2 uur. Gebruik 30ml van miofresh voor elke 5 liter water. Na het weken was je ze in de wasmachine tot 40°C en spoel de luiers daarna af. Let op: je moet ALLEEN de kern van de luiers weken en de gelamineerde stof aan de buitenkant hier buiten houden. Bambino Mio is niet verantwoordelijk voor enige achteruitgang bij de producten als er verkeerd geweekt wordt.

  • 
Hoe kan ik vlekken en geuren verwijderen
Wat is strip wassen?

Strip wassen is iets wat besproken wordt op vele websites en forums. Gedurende gebruik kan er wasmiddel of achtergebleven bacterie ophopen in de wasbare luiers en zorgen voor een sterke geur of ammoniak en/of het verminderen van het absorptievermogen. Als dit het geval is dan moet je de luiers strip wassen om het absorptievermogen te verhogen naar optimale capaciteit. Je wilt misschien ook de luiers stripwassen als je tweedehands luiers gekocht of gekregen hebt.

Een standaard wasmiddel ,wanneer gebruikt zichzelf, is niet gemaakt om bacterie te verwijderen. Om een ophoping te voorkomen raden wij aan om regelmatig een luier waspoeder zoals miofresh te gebruiken die gemaakt is om schoon te maken, fris te maken en de geur te verwijderen van jouw wasbare luiers bij lage tempraturen.

Hoe stripwas ik mijn luiers?
Om geuren te verwijderen en het absorptievermogen en de zachtheid te herstellen kan je de wasbare luiers stripwassen eens in de zoveel tijd (elke 4-5 maanden). Week de wasbare luiers in een handwas met miofresh voor 2 uur ( 30ml van miofresh voor elke 5 liter water). Na het weken was je ze in de wasmachine tot 40 en spoel de luiers af naderhand. Laat ze in sterk zonlicht drogen als dat mogelijk is. Let op: bij de miosolo alles-in-één wasbare luier week dan alleen de kern van de luier en houd de gelamineerde buitenkant uit de handwas.

PRESTATIE & PASVORM

Mijn luiers zijn aan het lekken, waarom?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wasbare luiers lekken:

a) Verschoon je ze vaak genoeg? Je moet de wasbare luier elke 2-4 uur verschonen net als een wegwerpluier. Wanneer de baby groeit kan het zijn dat je de luier vaker moet verschonen.

b) Gebruik je een inlegdoekje? Zorg ervoor dat het inlegoekje plat op de luier ligt en vouw het inlegdoekje niet om een dubbele laag te creëren.

c) Gebruik je luier crème? Wij raden het aan om alleen water gebaseerde crèmes te gebruiken met wasbare luiers omdat de olie in producten ervoor kan zorgen dat het absorptievermogen minder wordt in de luiers. Als je een water gebaseerde crème gebruikt breng dan een dunne laag aan en gebruik altijd een inlegdoekje..

d) Zijn de luiers op de juiste manier voorbereid? Heb je de luiers minstens één keer voorgewassen voordat je ze bent gaan gebruiken? Ga na of de absorberende kern plat ligt in de miosolo alles-in-één wasbare luier. Zorg ervoor dat je de juiste maat miosoft tweedelige wasbare luier gebruikt en dat het op de juiste manier gevouwen is. Klik voor de handleiding van de miosoft tweedelige wasbare luier.

e) De pasvorm van de luiers moet misschien aangepast worden als de luiers te strak of te los voelen. Behandel de luier als een kledingstuk het zou niet te strak of te los mogen zitten. Zorg ervoor dat je de juist maat van luier gebruikt. Als je de miosolo alles-in-één wasbare luier gebruikt dan kan je de drukknoopjes gebruiken om de lengte van de luier aan te passen en het klittenband om de maat van de gaten voor de benen passend te maken aan jou baby. Als je de miosoft tweedelige wasbare luier gebruikt zorg dan dat één maat luier op de juiste manier gevouwen is en de baby in de juiste maat van overbroekjes zit. Klik voor de gebruiksaanwijzing.

Zorg ervoor dat de luiers goed passen bij de baby zijn/haar benen en buikje. Door het aanpassen van de hoek van het klittenband kan je de maat van de opening voor de beentjes kleiner of groter maken.

Als je de miosoft tweedelige wasbare luier gebruikt ga dan na of de luier helemaal in het overbroekje zit bij de middel en de opening voor de beentjes.

f) De wasbare luiers hebben misschien niet genoeg absorptievermogen. Wanneer de baby groeit is het misschien nodig om meer absorptievermogen toe te voegen aan de wasbare luiers. Door het toevoegen van een luier inlegger kan je maximale absorptie van de luiers bereiken. Als je een mioboost( inleggers) gebruikt en het werkt niet moet je misschien de luiers terugbrengen naar hun huidige absorptievermogen door ze te strip wassen. Zie de WASSEN&DROGEN sectie van deze pagina om meer informatie te zien over het strip wassen van de Bambino Mio luiers.

Als je aan het wassen en drogen bent volgens onze richtlijnen en nog steeds problemen ervaart met onze producten neem dan contact op met onze klantenservice via +44 (0)1604 883777 of enquiries@bambinomio.com.